Stichting Atherin

LARP - Stichting Atherin
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 "Zijnde de geschiedenis van de komst van het Kwaad en hoe het Kwaad overwonnen werd" - Boek van Korsakoff

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 211
Registratiedatum : 27-06-09
Leeftijd : 31

BerichtOnderwerp: "Zijnde de geschiedenis van de komst van het Kwaad en hoe het Kwaad overwonnen werd" - Boek van Korsakoff   wo sep 22, 2010 8:34 am

"Zijnde de geschiedenis van de komst van het Kwaad en hoe het Kwaad overwonnen werd"

24e dag van de Vos in de 256e omloop.

Vandaag was de dag dat de vreemden verschenen. In ons midden kwam een groep van het elfenvolk. Wij waren voorzichtig, het was de eerste keer dat we kennis namen van het bestaan van dit volk. Toch overwon onze gastvrijheid het van onze schroom en een groot maal werd aangericht. Het was een prachtige avond, en alles leek normaal.

25e dag van de Vos in de 256e omloop.

De contacten met de elfen lopen wat stroef en onwennig, maar er goede wil tussen ons beide volken. De elfen vertellen verhalen van verre, vreemde landen. De meesten luisteren gefascineerd, slechts een enkeling moet niets weten van de wereld buiten.

27e dag van de Vos in de 256e omloop.

De aanwezigheid van de vreemden begint al te wennen . Hier en daar wordt gemorreld dat ze wel verder kunnen trekken, de voorraden van de winter beginnen op te raken, en de nieuwe natuur is nog jong. Een aantal van onze jagers zijn ziek, dus er is niet veel meer, en er komt niet veel bij.

30e dag van de Vos in de 256e omloop.

Er zijn steeds meer mensen ziek. Het lijkt wel of de sterken als eerste aan de beurt waren. Nu volgen de vrouwen en de ouderen. Er wordt hard gezocht naar kruiden, en de Wijze Vrouw, Syrinaswit doet haar best, maar ze kan het niet alleen aan. De elfen helpen waar ze kunnen, maar steeds meer mensen beginnen wantrouwig te worden. Het begon allemaal toen zij arriveerden, en van hen is helemaal niemand ziek.

2e dag van de rat in de 256e omloop.

Grond is heengegaan. Hij was de eerste die ziek werd, en hij is onder helse pijnen gestorven. Steeds meer mensen worden ziek, en zelfs de kinderen zijn niet meer gevrijwaard. De zieken zijn er slecht aan toe en er likt geen oplossing in zicht. Rampspoed is ons deel!

4e dag van de rat in de 256e omloop

Brend, Tanuswit, en ylliwit zijn ons ontvallen. De situatie is wanhopig. De elfen zijn door een woedende menigte weggejaagd. Nog steeds is geen van hen ziek. Het lijkt erop dat zij in het bos kamperen. Grote Jonas wil met een groep het bos in om ze verder weg te jagen, maar niemand durft mee.

5e dag van de rat in de 256e omloop

Een elf is onder ons gekomen. Korsakoff de Bemiddelaar wil graag praten met Syrinaswit. Er brak een heftige discussie los, maar het was Syrinaswit die knoop doorhakte. Het gesprek vond in afzondering plaats.
Syrinaswit vertelde ons later dat de elfen zich verantwoordelijk voelden. Het Kwaad was onopgemerkt met hen meegereisd. Zij wilden graag helpen, maar hadden hulp van de lokale bewoners nodig.


7e dag van de rat in de 256e omloop

Korsakoff de Bemiddelaar kwam terug om ons antwoord te horen. In het dorp is gister tot in de late uren doorgesproken, en er is besloten om in te stemmen. Er ontvallen ons nog steeds mensen, en er lijkt geen andere oplossing te zijn.

Korsakoff verteld dat het Kwaad in één van hen zat, maar nu is losgebroken. Het zijn niet alleen de mensen die lijden, het woud zelf wordt aangetast. Terwijl hij met ons praat zijn zijn vrienden op zoek naar het Kwaad.

8e dag van de rat in de 256e omloop

De elfen lijden verliezen. Volgens Korsakoff hebben de elfen dan wel weinig last van de Ziekte, maar in het hand-tot-handgevecht is het Kwaad dodelijk. Korsakoff wil iets groots proberen, en heeft daar onze hulp bij nodig. Hij wilde weten waar in het bos onze meest Heilige Eik staat, wij hebben hem De Heilige Wush aangewezen.

9e dag van de rat in de 256e omloop

Voor het eerst heeft iemand van ons het Kwaad gezien. Het is monsterlijk! Gram ging het bos in om zijn vallen te controleren, toen hij in de verte gevechten hoorde. Hij is er naar toe geslopen en zag het volgende. Er stonden vijf elfen om een gedrocht. Het gedrocht was groter dan een mens, met armen en benen, maar het leek wel te druipen als een waskaars voor een open raam. De elfen gingen het gedrocht te lijf met zwaarden en een speer, maar het gedrocht leek er nauwelijks door gedeerd. Plots opende het gedrocht zijn muil, en een stroom groene, stinkende vloeistof spoot over twee van de elfen. Zij krompen ineen van de pijn en hun wapenrusting leek wel te smelten. Gram is toen weggevlucht, en zo snel mogelijk naar het dorp gekomen. Onderweg begon hij bloed te braken, en nog voor hij ons bereikte was hij eigenlijk al doodziek. Hij vertelde ons dit verhaal met horten en stoten op zijn sterfbed…

10e dag van de rat in de 256e omloop

Korsakoff kwam bij ons, en vertelde ons dat het morgen gaat gebeuren. Hij zal het Kwaad vangen en opsluiten. Hij waarschuwde ons om vandaag niet het dorp uit te gaan en morgen met iedereen die nog enigszins ter been is te klaar staan. Enige tijd nadat hij vertrok kwamen er vreemde lichtflitsen en rommelende geluiden uit het bos. Dit ging de rest van de dag zo door. Laat in de avond klonk er een afgrijselijke kreet uit het bos, een klaagzang vol wanhoop.
In het dorp zijn niet veel mensen die vannacht durven te gaan slapen, iedereen heeft zich verzameld in de meend.

11e dag van de rat in de 256e omloop

Sinds de 8e dag van de rat zijn ons nog negen mensen ontvallen. Toch begint er voorzichtig wat hoop te groeien onder de dorpelingen. Zoals afgesproken stonden we allemaal klaar toen Korsakoff terugkwam. Hij zag er doodmoe uit, en leek veel ouder. Hij wilde niet vertellen wat hij had gedaan, maar verzekerde ons dat het eerste deel van zijn missie was gelukt. Hij vertelde dat hij het Kwaad heeft opgesloten in de Heilige Eik Wush. Nu moet de boom verzegeld worden, en dat kan hij niet met de weinige elfen die het overleefd hebben. Hij heeft onze hulp nodig.

We zijn met negen dorpelingen meegegaan. Korsakoff de Verhevene legde uit dat we een ritueel moesten doen. Daarna hebben we met zijn allen in een kring rondgedanst, en allerlei voorwerpen doorgegeven. Ik snapte er niet veel van, maar gelukkig waren er nog vier elfen bij. Zij wisten blijkbaar precies wat ze deden. Het eindigde met een lint dat in een beker lag. Hiermee zijn we in processie naar de Heilige Eik Wush gegaan, waar Korsakoff de Verhevene ons opnieuw uitnodigde voor een ritueel. We dansten om de Heilige Boom, en Korsakoff de Verhevene heeft toen het lint om de boom gedraaid. Daarmee was het ritueel ten einde, en Korsakoff verklaarde dat het Kwaad opgesloten zat.


12e dag van de Rat in de 256e omloop.

In het dorp worden de zieken al snel weer beter. Het bos zelf lijkt ook bekomen te zijn. Ik merk nu pas dat de afgelopen tijd de vogels niet hebben gefloten. Alles wordt beter. Er is weer hoop.

13e dag van de rat in de 256e omloop.

Korsakoff de Verhevene is teruggekomen. Hij heeft een probleem ontdekt. Het kwaad vreet aan het Zegel. Het gaat langzaam, maar het Kwaad zal uiteindelijk weten te ontsnappen.
Hij zal ons helpen om dit te voorkomen. Volgens Korsakoff de Verhevene zal iedere omloop opnieuw het zegel versterkt moeten worden. Korsakoff de Leermeester zal onder ons blijven, om ons te onderwijzen in rituelen. Het is volgens hem noodzakelijk dat we dit leren, want wij, en de generaties na ons, worden verantwoordelijk voor het Zegel. Het doet Korsakoff de Barmhartige zichtbaar pijn dat hij deze last op onze schouders legt, maar er is geen andere mogelijkheid.

Het dorp is in Koven bijeen geweest, en er is besloten dat uit ieder gezin de tweede telg zal worden opgeleid tot ritualist, zodat de eerstgeborene het ambacht van zijn vader kan voortzetten. De ritualisten zullen zich verenigen in de Orde van het Zegel, en hun enige taak is om het Zegel iedere omloop te versterken. De Orde zal geleid worden door Syrinaswit de Wijze. Zo zal het zijn.

Opgetekend door Lanoswit, oudste zoon van Syrinaswit de Wijze.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://stichtingatherin.actieforum.com
 
"Zijnde de geschiedenis van de komst van het Kwaad en hoe het Kwaad overwonnen werd" - Boek van Korsakoff
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Stichting Atherin :: Atherin IC :: (Nara) Carrillon :: Bibliotheek-
Ga naar: