Stichting Atherin

LARP - Stichting Atherin
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Notulen 13 januari

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 211
Registratiedatum : 27-06-09
Leeftijd : 31

BerichtOnderwerp: Notulen 13 januari   do jan 31, 2013 10:59 pm

Vergadering Atherin

Datum: 13 januari 2013
Aanwezig: Basje, Esther, Steffy, Erik, Bas R, Evert, Maaike, (Kj)

Special:
- huidige aanmeldingen via mail te weinig, dus special aflassen. Esther had terrein wel vastgelegd, dus moeten we afzeggen (kost waarschijnlijk wel geld als ze niet een andere huurder kunnen vinden). Wat gaan we met de locatie doen? We kunnen er zelf iets mee doen. Bas R: Laten we een feestje organiseren, een soort werkweekend van maken, met monsters en orga. We kunnen wel evt. mensen uitnodigen die mee willen knutselen (vooral mensen die zich aangemeld hebben). Gaan we knutselen (wapens maken, plotten, bespreken, kostuums maken dus naaimachine mee, gezellig bij kampvuur zetten etc.).
- Kosten van slapen gaan we niet doorrekenen, geld zijn we toch al kwijt. Kosten: 10tje voor eten, drinken
- Staan wel weinig pannen/borden, dus misschien chinees halen 's avonds en 's morgens brood.
- Kunnen vanaf 13.00 uur op het terrein.
- Maaike past dingen op site/facebook aan
- Maaike mailt/facebookt de monsters

Evenement:
- special plot kan doorgeschoven worden?
- hebben hoofdplotter nodig (iemand met ervaring en kennis die alles overziet), Maaike had Ray als idee maar die moet ook tijd/zin hebben. Ray heeft ook aangegeven dat hij op een gegeven moment gaat stoppen. Kj: Wat dan als Ray en Bas er mee stoppen? Bas R: Je kunt ook helemaal op nieuw beginnen met plot, alles afmaken.
Idee: Een eindplan gaan bedenken, dat je binnen nu en 2 a 3 jaar het afmaakt. Je kunt dan op gegeven moment op andere manier verder, mocht iemand dat willen. Maar dan maak je het netjes af voor zowel orga als spelers. Bas R gaat er helemaal mee stoppen, dus helemaal geen orga meer en dit jaar nog wel, dus overdragen en dan stoppen. Misschien als spelleider wel komen opdraven. 2 jaren plan maken. Dan geld overlaten voor de eventuele volgende groep. Er moet goed over nagedacht worden door iedereen, wat iedereen dan gaat doen (wie gaat er door/wie stopt ermee). Dan kunnen mensen die door willen gaan daar ook op voor gaan bereiden en andere mensen er bij betrekken om daarmee iets op te bouwen. We moeten de statuten even nakijken op het moment dat je het opheft. Evert wil in ieder geval qua plot meehelpen aan nieuwe setting etc. Als er genoeg mensen zijn die het over willen nemen dus wie weet wat er in de toekomst gebeurd. Moeten kijken hoe we dit af gaan sluiten (wereld boem ja/nee, hoe gaat het verder?), en hoe er dan evt. wel of niet doorgegaan wordt. Voor komend evenement hoeft dat nog weinig invloed te hebben, maar voor zomervakantie wel duidelijk hebben wat we gaan doen. Maaike gaat Raymond vragen over plot. Misschien bij praatje aangeven dat mensen wat minder op moeten scheppen en daarna nog maar keer terug komen.
- Hierover ook met bestuursvergadering bij elkaar komen en over te spreken.
- meerdere SL gaan plotten
- Catering: Geregeld met Frank? Ja. Wat willen we doorgeven aan hem tov vorige keer (te weinig vlees toen) - Was eten genoeg volgens orga, maar veel mensen schepten veel of alleen maar vlees op. Misschien zelf weer op gaan scheppen als orga?
- Locatie is geregeld, voorschot overgemaakt? (Esther)
- Nog geen echte aanmeldingen (spelersmail geweest, via site, forum, facebook)
- Monsters meeting van te voren
- Porto's - (Tim)
- Wel of geen rode mede? (vorige keer wel witte mede gekocht, geen rode) - Geen rode mede erbij

Rondvraag
Evert: Special plot naar evenement - moet nog bekeken worden
Basje: -
Esther: 2 februari met bestuur bij elkaar komen, dan is wel bijna het gehele bestuur er bij (Ray/Maarten?). Kan ook 's avonds langskomen.
Steffy: -
Erik: -
Bas R: Bas heeft nog wapens en licht thuis staan, die neemt hij de volgende keer wel weer mee, maar wil er wel vanaf binnenkort.
Kj: Vechten in tenten, niet de bedoeling. Niet binnen vechten, en buiten de tent evt. verder knokken. Vorige keer wel gebeurd en moet niet gebeuren (kan ook gevaarlijk zijn in tenten). Monsters stelen NIET meer, tenzij vanuit plot vanwege een item MET SL erbij. Vorige keer ging het toen niet helemaal goed, en opdracht is toen niet goed uitgevoerd waardoor er toch dingen gebeurd zijn die niet kloppen/zouden moeten. Alles wat door orga is uitgedeeld kan worden gejat (kruidenkaartjes, lammies, geld). Speltechnisch heeft het weinig zin om echt alles te gaan stelen. Voor een speler kan dezelfde regel gelden: alleen dingen met lammies. Met respect omgaan met de spullen van een ander. Als speler iets heeft gejat, moet die persoon dat zo snel mogelijk weer terug brengen naar de persoon van wie het is zodat het oc in beheer blijft van de eigenaar. Een kistje zonder slot mag je niet meenemen, maar mag je wel dingen uit halen met lammies eraan. Kistje met slot wat doen we dan? Die mag je meenemen, want het slot heeft een lammie.
Nieuwe regels op het forum/op de site? Even goed omschrijven --> Maaike

Overig
- Opmerking van Stephan op facebook over eerst plot willen weten en dan pas kijken of ze komen monsteren. Hebben wij de opmerking verkeerd opgevat of was hij wel zo bedoelt. Je maakt als monster de afweging of je bij een vereniging komt monsteren, maar moet niet zo zijn dat je na het lezen van het plot beslist of je komt. Want soms moeten dingen om gegooid worden en dat moet kunnen.
Monster groep spelen heel veel met zichzelf, ergens toch wel onvrede over de groep. Je bent als monsters er voor de spelers, en niet voor elkaar. Het moet wel leuk zijn ook voor de monsters, maar het lijkt nu meer spelersgroep die af en toe monstert.
Het is een hechte groep en dat heeft voordelen en nadelen. Groep is wel heel enthousiast en zijn goed te sturen, moeten nog veel leren en wel erg tof dat ze steeds komen en tijd er in willen steken! Betere sturing zal helpen.


Laatst aangepast door Admin op do jan 31, 2013 11:04 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://stichtingatherin.actieforum.com
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 211
Registratiedatum : 27-06-09
Leeftijd : 31

BerichtOnderwerp: Re: Notulen 13 januari   do jan 31, 2013 10:59 pm

pirat
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://stichtingatherin.actieforum.com
 
Notulen 13 januari
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Stichting Atherin :: Notulen-
Ga naar: