Stichting Atherin

LARP - Stichting Atherin
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

Deel | 
 

 Notulen vergadering 13 oktober 2012

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 211
Registratiedatum : 27-06-09
Leeftijd : 31

BerichtOnderwerp: Notulen vergadering 13 oktober 2012   ma okt 15, 2012 3:56 am

Agenda vergadering: 13-10-2012

Aanwezig: Ray, Evert, Bas R, Bas J, Tim, Steffy, Erik, Rene, Angie, Maaike

- Evaluatie evenement

o Financiën
- Staan enorm in de plus, nog niet alle bonnetjes. Bar niet heel goed gedraaid, maar wel inkomsten (zie volgende punt). Bonnetjes naar Esther!

o Bar
- Bar volgens Esther niet zo goed gedraaid, redenen kunnen zijn: Kamp zat weer (te) ver weg van de bar af. Waar zet je dan de tenten neer? De bar is leuk voor mensen die hem willen gebruiken, niet verplicht. We zouden de bar ook niet nodig moeten hebben om te overleven. Kan ook zijn dat mensen doorhebben dat barkaarten nog geldig zijn (en stoppen ze in spelerszakjes) en bewaren ze dus goed ipv kwijtraken. Bar inkomsten moeten niet het belangrijkst zijn om daar het spel voor te veranderen (is ook moeilijk). Prijs verhogen en assortiment veranderen is geen optie. Lijkt niet veel minder gedronken te zijn als normaal. Vrijdagavond 3 kratten bier doorgegaan, zaterdag minder. Moeilijk in te schatten hoe dat loopt, elke keer anders (ook in combinatie met plot – spel intens en veel spelers ook eerder moe). Was ook eerder donker. Optie: zaterdag overdag misschien meer plot te initiëren? Is lastig i.v.m. plot technische dingen of rituelen doen in donker. Spelers wel eigen drank, maar er wordt toch ook veel gedronken van de bar.

- Toch aantal barkaarten verkocht en bar heeft vrij normaal gedraaid (drukte).

- Keuken: Ging prima met afwassen, liep vloeiend, keukenprobleem opgelost! Geen speler heeft gemopperd. Er waren in feite genoeg theedoeken, voor volgende keer nog paar bijkopen. Theedoeken werden niet droog dus eenmaal nat was nat. Afwaswater wel iets vaker vervangen. Misschien eerst voor laten spoelen in andere bak. Prullenbak stond er naast.

o Plotsgewijs
- Plot ging prima. Moesten spelers echt bij het handje meenemen, vorig evenement helemaal voorbereid en nu in actie gebracht (moesten van plotlijn met de demoon af). Spelers best wel geschrokken van de Drow.

o Monsters
- Monsters zijn wel aan het groeien, ook beter dan kamp verderop, en leren heel snel en bedenken zelf ook dingen. En zijn nu ook kostuums aan het regelen voor de stichting (zie verderop). Zijn nog wel verbeterpuntjes waar we op moeten letten: Monsters bedenken nu gave dingen om te doen, eigenlijk zijn ze als speler aan het denken. Ze moeten denken van ‘wat is gaaf als mij overkomt.’ Moeten meer denken wat ze kunnen faciliteren voor spelers. Tim heel blij met input en monsters zijn goed te sturen!

- Tim: Monsters heel erg gegroeid, monsterhok begint ook steeds beter te lopen. Heeft zelf nog wel praktische dingetjes die bijv. moeilijk te vinden waren. Spulletjes zijn er wel maar af en toe kwijt.

- Monsters hadden geen eigen kamp, waren eerst niet zo blij mee, maar ontdekten zolder waar ze verliefd op geworden waren. Prima om monsters zo in apart huisje bij elkaar te hebben.

o Random:
- Catering: Was genoeg, was weinig over maar dat is niet erg. Belangrijk ook dat de lunch voor zondag opgaat. Frank had nog wel plastic borden/bestek bij zich, was dus niet nodig. Bas J wilde nog praatje doen maar is niet gelukt. Het vlees was vrij snel op, was er minder vlees . Frank is vrij flexibel, we kunnen gewoon zeggen wat we willen (bijv. meer vlees, minder salades).

- Soepen: Knoflooksoep ging goed, waren te weinig spekjes. Marco heeft heel tof soep gemaakt, Jacco ook (recepten in Nara receptenboek?). Volgende keer misschien wat anders dan courgette soep?

- Parkeren: Begin ging het wel goed, maar op gegeven moment was het donker, en dan lastiger. Helft kon daar op goede plek staan. Komen soms veel mensen tegelijk aan. Eigenlijk heb je 2 mensen nodig om het parkeren in goede banen te leiden. Groot gedeelte hebben we ‘weg kunnen werken’. Snoeien van snoeien mag niet want is niet ons terrein. Parkeren bij monsterhok nodig. Auto’s van BOB’s moeten wel vooraan staan. Volgende keer 2 personen bij parkeren: 1 vooraan en 1 bij auto’s.

- Nieuwe spelers: Het is misschien moeilijk voor nieuwe spelers om er in te komen, clustervorming van spelersgroepen en doorlopend plot. Misschien dat je daar als nieuwe spelers daar moeilijk binnen komt, maar we hebben een sociale spelersgroep. Moeten we daar iets mee? In de gaten houden. Zijn er wel in te trekken, zeker ook met persoonlijke (kleine) plotjes voor nieuwe spelers. We hebben nu drie opties: geld, kruiden of SL keuze. Nieuwe spelers/monsters bij iemand zetten om ook te leren over de wereld/plot dingen.

- Monsterbriefing over stelen: een dief plakt een sticker achterop slot en zoekt dan SL. Kan lang duren, kunnen andere spelers sticker vinden. Lukt het niet, dan mag je het over 50 min weer proberen. Staat dit op de site?
Voor monsters geldt hetzelfde; Moet wel waarde hebben.
Iedereen die iets jat, is daar verantwoordelijk voor. Eigenlijk moet het ook niet in het monsterhok liggen, sl erbij halen, en oc teruggeven door sl zodat speler spul oc terug heeft. Is er geen sl beschikbaar, dan evt. monster/barpersoneel. Evt. lintje om wapen als gejat is voor duidelijkheid? Lijkt niet heel nodig.
Regels voor stelen duidelijk online en in de spelregels.

- Nieuwe regels: Op tijd aangeven wat nieuwe regels zijn, niet pas week van te voren. Stelen en schilden: Met Belgen overleg gehad, speltechnisch om schild hp te geven, is onhandig i.v.m. wegleggen schilden. Evt. monsters spreuk geven over schildmuur, zodat schildmuur weg kan? Misschien slecht idee, kun je het spel enorm mee blokkeren. Wegleggen is eigenlijk behoorlijk realistisch. Schild heeft nu 5 hp, daarna repareren. Is dat wel goed idee?

- Kostuums: Ain heeft pakken gekocht, maar zijn nog niet afgerekend. Worden de 27ste opgehaald, als we dat door laten gaan, mogelijk om dingen te combineren, wat voor materiaal is het? Waarschijnlijk polyester. Vanuit organisatie enige twijfel of zoveel pakken nodig zijn, en willen minder bestellen i.p.v. 30. Meer interesse in damespakjes. Volgende keer voor dit soort grote uitgaven –hele- bestuur contact opnemen. Mogelijkheid 3 om 3 (dames/heren) i.p.v. 29. Tim neemt contact op met Ain hierover. Moet van te voren contact opgenomen worden met verkoper, over deze verandering.

- Bestuursvergadering: We genereren geld, geld moet uitgegeven worden, en het moet voor de spelers zichtbaar worden. Bestuur moet beslissingen nemen over grote uitgaven (wat hebben we nodig? – tent, nieuwe (2de) kar, kostuums). Dingen in buitenland laten maken, Basje kent mensen die ervaring hiermee hebben, en blijkt niet altijd even goede ervaringen (andere kleur, andere maten). Willen we het risico nemen dat we iets niet of verkeerd terug krijgen. Evt. andere bekers etc. Contact opnemen met leverancier i.p.v. via bijv. wereldwinkel. Moet snel bestuursvergadering komen om dit te bespreken.

- Steffy heeft dubbele friet pan gekocht voor friet bakken.

- Volgend evenement: 21-23 maart 2013
o Terrein geregeld
o Catering – Frank weet ‘t

- Special
o Vraag vanuit spelers, Esther heeft geïnformeerd en laatste weekend van november kunnen we in Steensel terecht.

o Willen we überhaupt een quest? Afgezien van plot technisch en tijd etc. Is het wenselijk om dit te doen? Is nu sowieso kort dag, en evt. eerder een voorloper van Nara 16 ipv nu over een maand al.
o Willen we quest eind November: Stemming: 6 tegen (Tim, Basje, Ray, Maaike, Bas R, Evert), 4 neutraal (Angie, Steffy, Erik, Rene), 1 niet gestemd (Esther)

o Quest/bar avond voor komend evenement wel leuk idee, maar je moet half jaar vooruit denken. Bas R vind het ok idee als anderen een plot idee hebben/maken, en als wij met zijn allen zeggen dat we dat met zijn allen willen doen. Ray vind dat je goede reden moet hebben voor special, special voor special is niet nodig. Plottechnisch kun je los plot doen, maar moet je weer heel erg voor oppassen zodat dingen niet verkeerd uitpakken. Ligt het idee (Jacco misschien?) om een spooktocht doen, dat kan heel gaaf zijn. Er moet wel een ic ei liggen waarom er een special komt. Spooktocht is heel gaaf idee!

o Stemming eventuele quest in buurt van evenement: 7 voor, 0 tegen, 4 neutraal. Nodig: terrein zoeken het liefst begin februari, of juist vlak voor het evenement. Steensel proberen voor data. Esther neemt contact op met Steensel? Als het tijdens carnaval (10-12 febr) is, dan is Angie er niet, om carnaval te vieren met Tristan.

o Bas R geeft aan dat hij gaat stoppen met plotten. Op termijn, want hij wil nu aan de kant stappen, en kijken wie er in wil stappen. Wil komend en volgend evenement nog wel helpen maar daarna mee stoppen. Misschien verder als SL, maar niet meer plotten. Suggestie: SL bij elkaar en elk plotten, hoofdplotter aanwijzen die het verhaal samen voegt.

o We moeten kijken naar de toekomst, en ook verjonging van de organisatie (nieuwe leden erbij). Kijken bij de monsters/spelers, daar kun je evt. nieuwe mensen halen. Sven is ook nog een optie, die heeft interesse. Wim en Ruben willen nu nog spelen, maar ook evt. in de orga krijgen.

o Optie: Met alle SL bij elkaar zitten, 1 hoofdplotter en delegeren. Datum: 25 nov @ Tim

o Taart was GOED!

- Rondvraag
o Ray: Voor volgend evenement porto’s regelen (doet Tim)

o Angie: Nogmaals bedanken voor het mogelijk maken van het erbij zijn van Angie! We deden ’t graag 

o Basje: Heeft mede gekocht, 50 euro naar Basje. Geen rode mede gekocht, alleen 10 ltr witte mede. Als nodig ook nog wel kannetje rode mede.

o Tim: Over drank, bloed van mijn vijand (Schrobbelear). Mogen we officieel niet schenken, maar niks mis mee om gewoon iets te geven (ic verkopen).

- Afspraken
o Tim heeft contact met Ain over monsterpakken - Tim
o Contact opnemen met Steensel over special (liefst begin feb) – Esther?
o Nieuwe porto’s halen - Tim
o Regels stelen uitwerken en duidelijk op site/in spelregels – Maaike
o Bestuur vergadering plannen – Maaike

- Belangrijke data:
o 25 nov: plotmeeting (alle SL) bij Tim thuis om 13.30
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://stichtingatherin.actieforum.com
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 211
Registratiedatum : 27-06-09
Leeftijd : 31

BerichtOnderwerp: Re: Notulen vergadering 13 oktober 2012   ma okt 15, 2012 3:57 am

Arrow
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://stichtingatherin.actieforum.com
 
Notulen vergadering 13 oktober 2012
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Stichting Atherin :: Notulen-
Ga naar: